СРЦЕМ И ДУШОМ – Љиљана Несторовска, Анђела Братић

ljiljana-nestorovskaaAndjela Bratic

Уторак, 24. мај у 20.00
Свечана сала Скупштине Града, Драгослава Јовановића 2

20.00 СРЦЕМ И ДУШОМ (CON ALMA Y VIDA)

ЉИЉАНА НЕСТОРОВСКА, харфа

АНЂЕЛА БРАТИЋ, флаута

Анђела Братић je једана од најинтересантнијих флаутисткиња млађе генерације. Дипломирала је на ФМУ у Београду и магистрирала на Јоханес Гутенберг Универзитету у Мајнцу у Немачкој код проф. Дејана Гаврића и добила титулу концертног солисте.

Усавршавала се на мајсторским курсевима еминентних флаутиста и педагога Ирене Графенауер, Јаноша Балинта, Јоси Арнхајма и Диетер Флурија. Добитник је више домаћих и међународних награда.

Као солиста је наступала са симфонијским оркестрима Хо Ши Мин Ситија (Вијетнам), Симфониета Софија и РТС-а, Црногорским симфонијским оркестром, Нишким симфонијским оркестром, Камерним оркестром ФУ у Нишу, Академским оркестром СКЦ-а Универзитета у Нишу, камерним оркестрима Симфониета Удине, Виртуози из Прага, Imperio и Нова музика.

Учествовала је фестивалима Гитар Арт, НИМУС, Мокрањчеви дани, Тисин цвет, Constantinus, Барски љетопис, Дани музике, Еспресиво и Спектрум (Словенија). Наступала је на реситалима широм Европе, у Азији и Америци. Одржала је мајсторске курсеве у Грчкој, Румунији, Јужној Кореји и Србији. Године 2011. премијерно је извела дела српских композитора на 39. Светској конвенцији флаутиста у САД-у (Шарлот, Северна Каролина), а две године касније се представила реситалом публици у Кенеди центру у Вашингтону.
Члан је дувачког квинтета Нишки солисти, трија Масала и квартета Камерна банда.

Часопис Музика класика прогласио је Анђелу Братић најбољим женским извођачем у 2014. години. Факултет уметности у Нишу је објавио њен први ЦД под називом Fantasy (2015).

Од 2009. године предаје на Факултету уметности у Нишу, тренутно као ванредни професор на премету флаута.

Љиљана Несторовска је завршила редовне и последипломске студије харфе на ФМУ у Београду у класи Милице Барић. Активна је као педагог, најпре у МШ Мокрањац, а затим на ФМУ где је данас редовни професор харфе и камерне музике а од октобра 2015. године ступила је на позицију декана Факултета. Ангажована је као професор на Музичкој академији у Сарајеву и редован је члан жирија на националним и међународним такмичењима. Њени ученици и студенти добитници су преко 100 награда на националним и међународним такмичењима. Љиљана Несторовска је добитница више признања од којих се издвајају Сребрна медаља и награда Универзитета уметности у Београду и Награда за вишегодишње врхунске резултате у педагошком раду Удружења музичких педагога Србије.

Љиљана Несторовска редовно наступа као солиста и камерни музичар у Србији, Швајцарској, Аустрији, Мађарској, Словенији, БиХ, Македонији, Црној Гори, Бразилу и у другим земљама.

Члан је Београдског квартета харфи и Ансамбла за модерну музику, као и великог броја некласичних камерних састава. Редовно сарађује са оркестрима Гудачи Светог Ђорђа, Душан Сковран, Колегијум музикум, као и Љубишом Јовановићем,  Весном Јансенс и Људмилом Грос Поповић.

Учествовала је на фестивалима Међународни фестивал харфе у Београду, Фестивал харфе у Рио де Жанеиру, Светски конгрес харфе у Женеви, Баш-чаршијске ноћи у Сарајеву, Мермер и звуци у Аранђеловцу, БЕМУС, НОМУС, НИМУС, Дубровачке летње игре, Међународна трибина композитора и други.

Љиљана Несторовска је стални хонорарни соло харфиста Сарајевске филхармоније и Опере од 2000. године. Била је ангажована као соло харфиста Београдске филхармоније и СО РТС-а. Повремено наступа са Симфонијским оркестром Ниша и Уметничким ансамблом војске.

Инспирисала је и ангажовала домаће композиторе да пишу за харфу.


Tuesday, 24th May at 20.00

City Hall

CON ALMA Y VIDA

Ljiljana Nestorovska, harp

Anđela Bratić, flute